U nas jest o niebo lepiej

U NAS JEST O NIEBO LEPIEJ

(2015r.)

Polsko-Amerykańska Fundacja Wolności

Polska Fundacja Dzieci i Młodzieży

Gmina Gnojnik

Projekt powstał w ramach uczczenia rocznicy 25 lecia samorządu. Uczestnicy projektu przeprowadzili wywiady z mieszkańcami gminy Gnojnik, którzy pracowali w samorządzie trzech szczebli na przestrzeni 25 lat, gromadząc zdjęcia z tamtych lat, a także wykonali aktualne zdjęcia najważniejszych miejsc w gminie. Z zebranych materiałów fotograficznych przygotowano prezentację i wystawę. Wystąpiono do Urzędu Gminy Gnojnik, Starostwa Powiatowego w Brzesku w Krakowie z  prośbą o udostępnienie materiałów pomocniczych do wykonania zadania. Uczestnicy projektu przygotowali scenariusz koncertu z uwzględnieniem wykorzystania zgromadzonych materiałów, oraz materiały promocyjne. Do udziału w koncercie zostali zaproszeni uczniowie szkół z terenu gminy Gnojnik, wokaliści i zespoły działające przy szkołach w gminie Gnojnik i Centrum Kultury. Jednym z celów powstania niniejszego zadania jest chęć pokazania młodym ludziom jakie zmiany zaszły w naszym środowisku w ciągu 25 lat. Chcemy pokazać, że u nas jest o niebo lepiej niż 25 lat temu, wykorzystując zdobyte doświadczenie zorganizowany projekt, podczas którego młodzież poznała zasady funkcjonowania samorządu i w najciekawszej dl młodych formie świętowała jubileusz na koncercie pt. „O niebo lepiej”.