Szkolenie Chmielnik

Szkolenie dla samorządowców w Chmielniku

Jakie są różnice między sukcesją planowaną a awaryjną ? Samorządowcy z Chmielnika w województwie świętokrzyskim otrzymali odpowiedź w ramach projektu „Sukces w sukcesji gospodarstw rolnych i przedsiębiorstw działających na obszarach wiejskich” realizowany przez Stowarzyszenie Regiony Nowych Szans „Vesna”.

W dniu 27.08.2019 r. w Chmielniku w województwie świętokrzyskim odbyło się szkolenie dla przedstawicieli samorządów terytorialnych dotyczące tematu sukcesji gospodarczej pn. „ Sukces w sukcesji – rola samorządów terytorialnych oraz instytucji działających na obszarach wiejskich w kształtowaniu postaw umożliwiających sukcesję gospodarczą”.

Celem było upowszechnienie wiedzy na temat sukcesji gospodarczej, wskazanie różnic pomiędzy sukcesją planowaną a awaryjną, wskazanie i omówienie gałęzi prawa mających zastosowanie w przebiegu procesu sukcesji gospodarczej.

Samorządowcy z terenu województwa świętokrzyskiego żywo zainteresował temat sukcesji gospodarczej i świadomość wspierania lokalnych przedsiębiorców i rolników w procesie sukcesji gospodarczej.